A nyár a gyümölcsök szezonja, szinte mindenhol megtalálhatóak a friss, zamatos gyümölcsök. Ehetjük őket nyersen, készíthetünk belőlük gyümölcs salátát, kompótokat és hűsítő turmixokat.
A nyári időszak a legjobb arra, hogy egészséges és vitamindús gyümölcsleveket készítsünk. Ha gyermekeid nem esznek elég gyümölcsöt, zöldséget és mégis azt szeretnéd, hogy ez ne így legyen, akkor az a legjobb megoldás, ha elcsábítod őket
egy kis házilag készített gyümölcslére. Mellesleg neked is jót tesz!
A nyári gyümölcsök és zöldségek a leghatékonyabban támogatják meg az immunrendszeredet, mert magas a
vitamin- és ásványianyag tartalmuk.
Kelleni fog egy gyümölcscentrifuga, sok gyümölcs és nyers zöldség.
Merj kísérletezni! Kipróbálhatsz mindenféle variációt. Maradhatsz a jól bevált
piros gyümölcsöknél (ribizli, cseresznye, meggy), a déli szekciónál ( banán, mangó, narancs) vagy lehetsz egy kicsit bevállalósabb.
A zöld szuper jó!
Jöhet egy kis zöld tea (ez a mániám ) meg fincsi hínár?
Ami kelleni fog neked:
2 csésze friss wakame hínár (vízzel áztasd 5 percig, mielőtt felhasználnád)
2 sárgarépa
2 nagy alma (bármilyen)
1 cékla
1 csésze spenót
Friss gyömbér ízlés szerint -ez lehet egy egész, egy fél vagy nagyon kevés.
Keverd össze az összeset és tedd a gyümölcscentrifugába. Ha tovább szeretnéd édesíteni a gyümölcslevet, adj hozzá még több almát, addig amíg neked megfelelő nem lesz.
Citrus Mánia!
Tekintsünk el most az alapvető citrusoktól és bolondítsuk meg a gyümölcslevet, nem csak citrommal, naranccsal, hanem tegyünk hozzá yuzut is. Meg persze mást is, de ez a préselt gyümölcslé nagyon jól esik hidegen, egy forró nyári délutánon.
Szükséged lesz :
5 szem eperre
4 szelet görögdinnyére
3 yuzura
3 nashira (japán körte)
2 sudachira (kicsi, savanyú citrom alakú gyümölcs, hasonlít a yuzura. )
1 evőkanál mézre
Keverd össze mindet - pontosabban préseld - tegyél hozzá jeget, tedd be a hűtőbe
és mikor már elviselhetetlen a hőség, vedd ki és élvezd a hűsítő gyümölcsök harmóniáját. Annyira tömény lesz, hogy felér egy étkezéssel.
Kakigori, a jeges gyümölcs-csoda
A lepréselt gyümölcsökből a fagylalt egészségesebb alternatíváját is elkészítheted.
Szedd elő a kedvenc gyümölcseidet, igény szerint és préseld ki a levüket.
Öntsd bele egy kancsóba (vagy edénybe) egy kis ásványvízzel felhígítva és fagyaszd le. Az egész művelet 3-4 órát fog igénybe venni tőled, de ami fontos, hogy 1 óra elteltével belekeverünk a egy kis rizs tejet vagy tejszínt (kinek mi) a félig fagyott gyümölcslébe. Visszatesszük a mélyhűtőbe, és amíg ez a 4 óra le nem telik, óránként kevergetjük.
Végül kis tálakba helyezzük a kakigori -t és máris ehetjük!
Tehát már tettünk hínárt a préselt gyümölcslevünkbe, igaz?
Mit szólnátok egy Zöld Vanília Shake-hez?
Hozzávalók:
1 csésze tej (lehet eredeti, rizs, kókusz)
½ avokádó
½ evőkanál vanília kivonat
egy egész fahéj
1 pohár jég
méz, juharszirup vagy stevia ízlés szerint (ha szükséges)
Elkészítése:
Turmixold össze az avokádót az alapanyagokkal, töltsd bele egy pohárba és tedd a hűtőbe.
Felszolgáláskor tegyél bele még jeget, hogy még frissebb legyen a hatása!
Ne feledjük, az étel/ital a kiegyensúlyzott étrend fontos része. Fontos, hogy mivel tápláljuk magunkat, így az édességeink is lehetnek egészségesek. A hínár, a moszat és a vaníliás avokádó is nagyon jó, csak nem hétköznapi. A puding próbája az evés, merjünk nekik esélyt adni.
Utolsó kommentek